PIATRA LUI DAN, PIATRA LUI LUCACI – Două locații INSTAGRAMABILE din România
Da aţi auzit bine, Piatra Corbilor pentru că acesta este numele oficial pentru Piatra lui Dan. Povestea detaliată o găsiţi mai jos în descriere. Deci vizităm întâi Piatra lui Lucaci pornind pe marcaj punct roşu. Durata traseului la urcare este în jur de doua ore jumate cu mici opriri. Sunt două trasee pe care puteţi ajunge. Traseul banda albastră care derivă din traseul punct roşu şi continuă pe malul Lacului Tarniţa urmând să urce destul de susţinut până la Piatra lui Lucaci. Noi am ales traseul punct roşu deşi e mai lung dar fără urcusuri abrupte. Ajungem la o cotitură a traseului unde facem un mic popas. De la această oprire mai avem de coborât spre destinaţie doar vreo 20 de minute. Ajunsi la Piatra lui Lucaci putem admira partea superioara a Lacului Tarniţa în toată splendoarea sa.
Drumul ce duce la Piatra lui Dan derivă din traseul punct roşu după cum puteţi urmării și pe harta alăturată. Atenţie este un traseu nemarcat şi este foarte uşor să vă rătăciţi. Drumul care derivă îl găsiți înainte de acul de păr şi de prima urcare mai susţinută în partea dreaptă a drumului principal. Poteca urcă în pădure cam jumate de ora destul de abrupt ajungând într-o poiană. Drumul aici coteşte spre dreapta. Urmaţi drumul drept până la o ramificaţie la un copac căzut. Aici o luaţi pe drumul din stânga care ajunge în câteva minute la o poiană. Trecând poiana urmaţi poteca până ajungeţi la o panglică legată de un copac pe partea dreaptă a potecii. Cotiţi la dreapta lângă copacul marcat urmând o coborâre scurtă spre Piatra lui Dan. Aştept în comentarii care punct de belvedere îl consideraţi mai frumos.
Piatra Corbilor – În perioada interbelică în această zonă s-au găsit o specie de corbi foarte rară și de aici i se trage această denumire, Piatra Corbilor. În zilele noastre această zonă este cunoscută de majoritatea turiștilor sub denumirea de Piatra lui Dan deoarece un cunoascut fotograf din Cluj a botezat-o în acest fel și a promovat-o intensiv pe toate căile de social media. 🙂